Een goede thermische isolatie is nodig om energieverlies via je vloer te beperken. Studies hebben namelijk uitgewezen dat 15% van de warmte in huis verloren gaat door de vloer. Investeren in de juiste isolatiematerialen resulteert gegarandeerd in een lager energieverbruik en verbetering van je wooncomfort. Als specialist in thermische isolatie staan we je graag bij met advies én kwaliteitsvolle isolatie!

EPS korrels

EPS korrels beschikken over eigenschappen die zich perfect lenen voor een goede isolatie. Deze parels van piepschuim bestaan voor een groot gedeelte (98%) uit lucht. Deze lucht wordt door de EPS op zijn plek gehouden, waardoor er een deken van stilstaande lucht ontstaat.

Wat is belangrijk?
Bij dit mengsel komt er veel water bij kijken. Het is dus belangrijk dat alle gaten, uitsparingen, … goed zijn dichtgemaakt. Bovendien is het belangrijk om een hogere opbouw te hebben tot aan de dorpel omdat men meer cm moet spuiten om een goede isolatiewaarde te hebben.


Voordeel:
Buiten het isolerende effect zijn EPS-korrels ook geluidsdempend. EPs-korrels zijn ideaal op het verdiep te spuiten, que prijs is dit veel voordeliger dan Pur.

 

Partners

Purschuim

Bij Pur-solatie worden twee vloeibare componenten gemengd gesproten (polyol en isocyanaat) waardoor zich een duurzaam en naadloos schuim (polyrethaan)vormt, dat zich perfect aanhecht tegen het te isoleren materiaal. EPB-norm nieuwbouw: 12 cm pur spuiten.

Wat is belangrijk?
Voordat men Pur komt spuiten, moet de bouwheer zorgen voor een uiterst droge en stofvrije ondergrond. Dit is uiterst belangrijk voor het hechten van de Pur.

Voordeel:
Een groot voordeel is dat je bij een kleine opbouw, met enkele centimeters Pur, al een goede isolatie hebt. Luchtlekken en tocht zijn uitgesloten, omdat Pur naadloos is. Bovendien is Pur al na enkele uren beloopbaar.

Partner

Ontdek ook ons aanbod

Scroll naar boven